19 December, 2013

hampir sepurnama.

Bismillahirrahmanirrahim

Hampir sepurnama aku menggelarkan diri sebagai penaman anggur.akan tetapi, aku berasa bangga kerana masa diisi dengan kerja kebajiakn kemasyarakatan. Kebetulan, banjir yang melanda Kuantan dan kemaman dapat aku bantu, walaupun bukan secara langsung, moga itu juga dpat dikira.

bergelar freelans grafik designer, sungguh agak terumbang ambing. Alahmdulillah, sedikit sebanyak aku dapat menampung kehidupan hari-hari dengan upah design banner banting dan sebagainya.

Insyaallah, plan untk mengusaha ternakan kambing akan bermula bulan satu.

Rezeki Allah ada diman-mana. Tawaran kerja datang tanpa diduga. Pening juga bila memikirkannya. Aku harus plan sebaiknya. Ialah, aku haruskumpul wang untuk mengjayakan perancangan yang dirancang dan bakal dirancang.

Teman-teman, doakan temanmu ini.

Doakan diri ini senantiasa berada di pentas perjuangan degan seikhlas mungkin serta dimurahkan rezeki dan juga dipermudahkan segala urusan.

kadang-kadang dalam begerak kerja, hati akan diuji.

manis dipandangan orang-orang tua, maka akan ditanya, sudah berpunya ataupun belum. Bagaimana aku harus katakan.

Insyallah, Allah sudah kurniakan untuk saya memilih calon saya."Wahai orang-orang yang beriman, kalau kamu membela (ugama) Allah nescaya Allah membela kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan tapak pendirian kamu."


ismaryzalismail
19 Dis 2013

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sahabat@sahabiah PMI

.: sahabat utm :.

sahabat nun disana